در جدال کیش و مات

مسابقات شطرنج در مجتمع آموزشی پسرانه رهیار واحد مدرسه عدل برگزار شد. در این مسابقات آموختیم که رقابت‌های سالمی داشته باشید، برنامه‌ریزی و حرکت را یاد گرفتیم و دانستیم که برای رشد، باید گاهی ببازیم و برای موفقیت دوست‌های خود دست بزنیم.

مسابقات شطرنج از کجا آمده است؟

می‌گویند اولین بازی‌های شطرنج از هند و سلسله گوپتا که در قرن چهارم می‌زیستند، آمده است. بعدها دربار انوشیروان دادگر شاهد حضور صفحه‌های شطرنج بود و حتما مسابقه‌هایی هم رخ داده است. با ورود اعراب به ایران، شطرنج به سرزمین‌های آنها رفت و حوالی قرن نهم میلادی، اروپا و روسیه هم با شطرنج آشنا شدند. صفحه شطرنج باز هم به حیات خود ادامه داد، از مرزها، جنگ‌ها و رخدادها گذشت و به قرن نوزدهم رسید.

در این قرن برای اولین بار مسابقات جهانی شطرنج رسما برگزار شدند. چند سال بعد هم فدراسیون جهانی شطرنج پایه‌گذاری شد و این بازی به المپیک راه پیدا کرد.

دنیای مسابقات شطرنج در زمان کنونی

با جهانی شدن شطرنج قوانین بازی مدون شد. شطرنج بازها در سراسر دنیا تعلیم دیدند و این بازی تبدیل به نمادی از تمرکز، استراتژی و پرورش هوش شد. شطرنج‌بازهای روس تا سال‌ها همواره برنده میادین جهانی بودند. تا جایی که در برخی مسابقات، روس‌ها فقط با خودشان مسابقه می‌دادند و هیچ بازیکن دیگری به رده‌های بالا نمی‌رسید.

حالا اما استاد بزرگ‌های شطرنج در سراسر دنیا پیدا می‌شوند و افرادی از هند، نروژ و ایران هم به نشان‌ و افتخارهای مهم دست پیدا کرده‌اند.

مسابقات شطرنج در رهیار

برای آموختن برخی مهارت‌ها باید از کودکی کارمان را آغاز کنیم. مهم است که زمان مناسبی را برای پیدا کردن استعداد کودک بگذاریم و به او کمک کنیم خودش مسیرش را بیابد.

در این بین، بازی شطرنج می‌تواند یک تمرین خوب برای تمرکز، خوب فکر کردن، صبور بودن و یادگیری باشد. به‌همین‌دلیل در دبستان عدل رهیار با هم مسابقات شطرنج را برگزار کردیم و فرصتی را برای یادگیری مهارت‌های مهم زندگی فراهم آوردیم.

آموختن شطرنج می‌تواند فرصتی برای یادگیری مفاهیم و مهارت‌های مهم دیگر باشد. با شطرنج می‌توانیم عمیق فکر کنیم و کنار هم درس‌هایی مهم را یاد بگیریم. شما فکر می‌کنید چه رشته‌های دیگری را باید به مدرسه رهیار بیاوریم تا با کمک آن نکات بیشتری را برای زندگی یاد بگیریم؟ خوشحال می‌شویم نظر خود را در این‌باره به ما بگویید.