پیشواز سال نو

جشن نوروز از مهم‌ترین رویدادهای ملی و حتی فراملی است. آیینی که به ثبت جهانی رسیده و علاوه بر ایرانی‌ها، ملل کشورهای دیگر هم آن‌را گرامی می‌دارند. نوروز رشته‌ای از گذشته به امروز و آینه است. جشنی که همزمان با تولد دوباره طبیعت رخ می‌دهد و یادمان می‌آورد که تا شقایق هست، زندگی باید کرد. به‌سبب اهمیت نوروز و حفظ آن در ذهن نسل آینده، در مجتمع آموزشی پسرانه رهیار واحد مدرسه عدل، به پیش‌واز نوروز رفتیم. اینجا برای‌تان از این جشن بیشتر گفته‌ام.

نوروز چرا مهم است؟

جشن نوروز یکی از قدیمی‌ترین رویدادهای ایرانی است. جشنی منطبق با اولین روز بهار و درست آن لحظه‌ای که خورشید یک دور کامل را به‌دور خورشید آغاز کرده است.

یونسکو، نوروز را به‌عنوان یک رویداد بین‌المللی به‌ثبت جهانی رسانده است. پس عجیب نیست که علاوه بر ما، مردم دیگر، عمدتا در قاره آسیا، این جشن را گرامی بدارند. حتی دولت‌هایی که از تقویم میلادی پیروری می‌کنند، روز اول بهار را فرخنده می‌دانند و بسیاری از آنها، با برپایی هفت‌سین و مراسمی، نوروز را یادآوری می‌کنند.

نوروز از گذشته تا امروز

بنابر شواهد تاریخی می‌دانیم که حداقل از زمان هخامنشیان، جشن نوروز در ایران و مناطق تحت حمایت آن گرامی داشته شده است. حتی در زمان جنگ‌ها، آن روزها که مغولان شهرها را با خاک یکسان می‌کردند، زمانی که قهقهه مرگ در کوچه‌ها می‌پیچید، مردمانی، نوروز را گرامی داشته‌اند. که اگر چنین نبود، با آن هجمه‌ها، نوروز از یاد می‌رفت و دیگر به ما نشانی از آن نمی‌رسید.

ما نیز نوروز را گرامی می‌داریم. با چیدن سفره هفت‌سین، با کنار هم بودن، شیرینی‌ها و عیدی‌هایی که بیشتر از هرکسی، بچه‌ها عاشق آنها هستند.

در مجتمع آموزشی رهیار، پیشواز نوروز یک رسم مهم است و تلاش ما برآن بوده که فرزندان‌مان همیشه با درک بالایی به آیین‌های کهن سرزمین خود نگاه کنند.

رهیار و جشن نوروز

برای برگزاری جشن سال نو در مدرسه برنامه‌های تفریحی گوناگونی را تدارک دیدیم. از چند روز قبل، سبزه انداختیم، با هم تخم‌مرغ رنگ کردیم و ضمنا بچه‌ها مجاز بودند با آوردن اسباب‌بازی‌ها، حسابی کنار هم بازی کنند. بچه‌ها درباره جشن نوروز چیزهای زیادی را یاد گرفتند. فهمیدند که ارزش جشن‌های کهن در چیست و چرا باید از این میراث کهن، به‌خوبی نگهداری کنند.

برپایی نوروز در مدرسه ایده‌ای است که هرساله برگزار می‌شود. شما فکر می‌کنید چگونه می‌توان این جشن را بهتر و با نتایج بیشتری برگزار کرد؟ به‌نظر شما نوروز رهیار چطور بهتر می‌شود؟ خوشحال می‌شویم نظرات خود را در این باره، با ما درمیان بگذارید.