دیدار با آقای سیدآبادی

آقای سیدآبادی یکی از نویسندگان معروف و پرکار در بخش کودک و نوجوان هستند. ایشان تا امروز بیش از 60 کتاب منتشر کرده‌اند و صاحب سبک هستند. استفاده خلاقانه از قصه‌های قدیمی، انتشار اشعار مناسب برای گروه سنی کودک و نوجوان و توجه به سن خاص و حساس این گروه سنی، آثار ایشان را متمایز می‌کند. در مدرسه عدل در مجتمع آموزشی رهیار همراه با دانش‌آموزان، کادر و مدیریت مجموعه، دیدار و گفتگویی با آقای سیدآبادی داشتیم.

آقای سیدآبادی کیست؟

توجه به نویسندگان کودک و نوجوان در دنیای پیشرفته بسیار اهمیت دارد. چراکه این قشر می‌توانند برای تربیت نسل‌ها نقش موثری داشته باشند و بسیاری از مشکلات جوامع را ازبین خواهند برد. به‌همین دلیل مهم است که نویسندگان کودک و نوجوان مثل آقای علی‌اصغر سیدآبادی را بشناسیم. آقای سیدآبادی به‌عنوان بهترین مروج کتاب‌خوانی فعالیت‌های ارزنده‌ای داشته‌اند. ایشان در زمینه‌های گوناگون کتاب و اشعاری را برای کودکان منتشر کرده‌اند تا آنها را با جهان ادبیات و داستان آشنا کنند.

آقای سیدآبادی جوایز متعددی در این زمینه نیز دریافت کرده‌اند. ازجمله این جوایز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

انتخاب به‌عنوان بهترین نویسنده سه دهه در زمینه کتاب‌های تصویری بازنویسی ـ مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز ـ۱۳۹۷
دریافت جایزه بهترین کتاب تصویری کودک از جشنواره کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای مجموعه کتاب «قصه‌های بز زنگوله‌پا» ـ ۱۳۹۲
دریافت کتاب سال شورای کتاب کودک در رشته داستان برای کتاب «شاهزاده بی‌تاج و تخت زیرزمین» سال ۱۳۸۹
دریافت تندیس سرو سبز برای بازآفرینی افسانه‌های ایرانی برای مجموعه کتاب «قصه‌های شیرین مغزدار» سال ۱۳۸۸
دریافت جایزه کتاب برتر در جشنواره کتاب برتر انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان برای مجموعه «قصه‌های شیرین مغزدار» سال ۱۳۸۸
دریافت کتاب سال شورای کتاب کودک در رشته غیر داستان برای مجموعه «داستان فکر ایرانی» سال ۱۳۸۶
دریافت کتاب سال شورای کتاب کودک در رشته شعر برای کتاب «بادکنک به‌شرط‌چاقو» ـ سال ۱۳۸۶

جوایز بین‌المللی آقای سیدآبادی

انتخاب کتابِ «دیوها روزها از آدم‌ها می‌ترسند» با تصویرگری پیمان رحیمی‌زاده به‌عنوان یکی از ۱۵ کتاب برتر در نمایشگاه بین‌المللی کتاب کودک ـ موزه آفن باخ ـ آلمان ـ سال ۲۰۱۰
راه‌یابی مجموعه «قصه‌های شیرین مغزدار» به فهرست کلاغ سفید ـ کتابخانه بین‌المللی مونیخ ـ سال ۱۹۹۹
راه‌یابی شعر به تقویم بین‌المللی شعر به زبان انگلیسی و آلمانی با تصویرگری هدی حدادی ـ ۲۰۱۳
نامزد جایزه لیتل هاکا در چین برای کتاب بیژن و منیژه با تصویرگری مرجان وفاییان ـ ۲۰۱۷

پژوهش و نقد

برنده جایزه پژوهش ادبی از جشنواره پژوهش فرهنگی سال ـ سال ۱۳۸۲
جایزه بهترین منتقد ادبیات کودک و نوجوان از جشنواره نقد ایران ـ سال ۱۳۸۴
جایزه بهترین مقاله نظری از جشنواره مطبوعات کودک و نوجوان ـ سال ۱۳۸۲

روزنامه‌نگاری

جایزه بهترین گزارش از جشنواره مطبوعات
جایزه بهترین مصاحبه از خانه روزنامه‌نگاران جوان ـ سال ۱۳۷۵
جایزه اول بخش روزنامه‌نگاری کودک و نوجوان ـ جشنواره مطبوعات (انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران) ـ سال ۱۳۷۹
جایزه دوم بهترین مقاله ـ جشنواره مطبوعات ـ سال ۱۳۸۱
جایزه اول مقاله جشنواره روزنامه‌نگاری کتاب ـ سال ۱۳۸۲
جوایز دیگر

معرفی به‌عنوان بهترین مروج کتاب‌خوانی به خاطر مجموعه فعالیت‌ها در جشنواره صد آفرین ـ ۱۳۹۷

کاندید جایزه آسترید لیندگرن

یکی از مهم‌ترین افتخارات آقای سیدآبادی کاندید جایزه آسترید لیندگرن برای سال 1397 است. این جایزه به‌نام خانم آسترید لیندگرن سوئدی است. ایشان در سال 2002 از دنیا رفته‌اند و به افتخار سال‌ها تلاش در حوزه ادبیات کودک و نوجوان، جایزه‌ای به‌نام‌شان به بهترین نویسندگان کودک و نوجوان تعلق می‌گیرید. یکی از معروف‌ترین شخصیت‌هایی که خانم آسترید لیندگرن خلق کرده‌اند، پی‌پی جوراب‌بلند است که خیلی از بچه‌های دنیا کتاب این قصه را خوانده یا کارتون آن‌را دیده‌اند.

حضور آقای سیدآبادی در مدرسه رهیار

حضور نویسندگان به‌نام و معرفی آثار آنها می‌تواند برای فرزندان ما راهگشا باشد. بچه‌ها با دیدن چنین افرادی به کتاب خواندن، شنیدن داستان‌ها و کشف حقایق جدید علاقه‌مند می‌شوند. شاید برخی از آنها بخواهند روزی نوسنده شوند و اولین جرقه‌های این تصمیم، همین‌جا در ذهن‌شان زده شود. شما فکر می‌کنید این برنامه و حضور افرادی مثل این نویسنده بزرگ چه تاثیری در فرزندان ما دارد؟ چگونه می‌توانیم از این فرصت‌ها استفاده بیشتری داشته باشم؟ خوشحال می‌شویم نظرات خود را در این رابطه با ما درمیان بگذارید.