منابع انسانی

واحد مدیریت منابع انسانی

بر این باور هستیم که استراتژی‌های مجتمع آموزشی رهیار بدون حضور نیروهای آموزش دیده و متخصص، هرگز محقق نخواهد شد و نیروهای حرفه‌ای، باتجربه و دلسوز می‌توانند اهداف آموزشی مجتمع را به بهترین شکل، پیاده‌سازی کنند. از همین رو به عنوان تنها مجتمع آموزشی در کشور، واحد مدیریت منابع انسانی را از سال 1396 راه‌اندازی کرده‌ایم تا با به‌کارگیری برترین نیروها، آموزش آنان و ایجاد یک فرهنگ سازمانی هدفمند، موفق‌تر از قبل قدم روبه‌جلو برداریم.

واحد مدیریت منابع انسانی

منابع انسانی رهیار

ما در مجتمع آموزشی رهیار، اهداف استراتژیک بسیار مهمی همچون مدرسه کیفی را در دستور کار خود داریم و می‌بایست هم‌راستا با آن برنامه‌ریزی‌های سازمانی خود را پیاده‌سازی نماییم. این هم‌راستایی میان فرآیندهای مدیریت منابع انسانی و برنامه‌های استراتژیک، امری حیاتی برای مجتمع آموزشی رهیار به حساب می‌آید. از آنجایی‌ که ابزار رسیدن به برنامه‌های استراتژیک، نیروی انسانی است، واحد منابع انسانی به شکلی بسیار ویژه‌ای در مجتمع آموزشی رهیار فعالیت می‌کند. در واقع تا وقتی فرآیندهای مدیریت منابع انسانی مبتنی بر رویکرد حرفه‌ای نباشد، اهداف استراتژیک میسر نخواهد شد. به همین دلیل است که واحد مدیریت منابع انسانی 5 سال پیش آغاز به فعالیت کرد و همواره نگاه حرفه‌ای به منابع انسانی را جز دغدغه‌های اساسی خود می‌داند.

نقشه راه بلوغ حرفه‌ای واحد مدیریت منابع انسانی

با شروع کار از جنس مدیریت منابع انسانی، یک نقشه با پیروی از مدل‌های حرفه‌ای بلوغ مدیریت منابع انسانی ترسیم شده است. این نقشه راه به ما می‌گوید که در هر مرحله از رشد سازمانی، باید چه فرآیندهایی از مدیریت منابع انسانی را آغاز کرده، طراحی کنیم و استقرار نماییم و در نهایت به سمت بهینه سازی برنامه‌های استراتژیک پیش برویم. در واقع برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات اجرایی همه بر مبنای آن چیزی انجام می‌گیرد که پیش‌تر در نقشه راه ترسیم شده بود.
سیستم کنترل کیفیت
مدرسه کیفی
آموزش

اقدام ابتدایی در مدل‌های بلوغ منابع انسانی

اولین قدم در مدل‌های بلوغ منابع انسانی، فرآیند جذب و استخدام است. پس از ترسیم نقشه راه، طراحی این فرآیند در رهیار آغاز و تلاش شد فرآیند جذب و استخدام متناسب با محیط آموزشی نوشته شود و بحث الگوبرداری از مدل‌های حرفه‌ای مدیریت منابع انسانی، نقش بسیار پررنگی داشته باشد. به بیانی دیگر در مجتمع آموزشی رهیار، فرآیند جذب و استخدام به نوعی باز طراحی و همسو با اقتضاعات مدرسه، متناسب سازی شد.

آموزش حرفه‌ای و متداول کارکنان رهیار

آموزش و توسعه کارکنان هم‌راستا با اهداف استراتژیک رهیار، امری حیاتی به حساب می‌آید. بر همین اساس در فصل بهار برنامه‌ریزی‌های آموزشی استاندارد مخصوص معلمان و متصدیان آموزشی برای فصل تابستان انجام می‌شود. واحد مدیریت منابع انسانی این برنامه‌ریزی را عهده‌دار است و آموزش‌های متعددی چون روانشناسی، ارتباط مؤثر و… را تدارک می‌بیند.
لازم به ذکر است که تمامی آموزش‌ها، متناسب با اهداف استراتژیک مجتمع آموزشی رهیار آماده‌سازی شده و در واحد منابع انسانی برنامه‌ریزی می‌شود.

خدمات رفاهی کارکنان مجموعه رهیار

آرامش روانی کارکنان، می‌تواند منجر به ایجاد محیطی امن و آرام برای دانش آموزان شود از همین رو در واحد مدیریت منابع انسانی مجتمع رهیار، بر آن شدیم تا خدمات رفاهی ویژه‌ای به کارکنان ارائه کنیم. به عنوان نمونه ارائه بیمه تکمیلی از جمله اقداماتی است که می‌تواند زمینه‌ساز آرامش ذهنی و روانی کارکنان شود.
همچنین آماده‌سازی اقامتگاه‌های مختلف در شهرهای گوناگونی چون مشهد، می‌تواند شرایطی را برای کارکنان ایجاد نماید تا در صورت لزوم، بتوانند در مواقع مناسب سفری آرامش‌بخش داشته باشند و با ذهنی بانشاط به محیط آموزشی بازگردند.

متابع انسانی آموزش پرورش

رفتار و فرهنگ سازمانی و اهمیت آن در واحد منابع انسانی

رفتار و فرهنگ سازمانی برابر برای تمامی کارکنان، سبب ایجاد همسویی و هماهنگی مورد نیاز مجتمع آموزشی رهیار می‌شود. این فرهنگ سازمانی می‌تواند از بروز تضاد، اختلاف و ناهنجاری‌های احتمالی جلوگیری نماید و آرامش روانی را چه برای تمامی کارکنان و چه برای دانش آموزان فراهم آورد. با توجه به اهمیت موارد گفته شده، واحد مدیریت منابع انسانی آیین‌نامه‌هایی تدارک دیده است که کمک می‌کند تا کارکنان متناسب با آن فرهنگ سازمانی در مجتمع رهیار فعالیت کنند و اقداماتشان تماماً متناسب با این اهداف موردنظر باشد. نکته بسیار مهم آن است که آیین‌نامه‌های رفتار و فرهنگ سازمانی به صورت مداوم توسط واحد مدیریت منابع انسانی در حال بهبود و بازنگری است.