جشن باستانی در رهیار

جشن باستانی در رهیار

جشن چهارشنبه‌سوری در پیش‌دبستانی مجتمع آموزشی پسرانه رهیار پیش از آغاز سال نو برگزار شد. این جشن یکی از رویدادهای کهن ایرانی است. در اساطیر باستان، چهارشنبه سوری شکل گرفته و نسل به نسل به ما رسیده است. شاید امرزه بارقه‌های کمرنگی از چرایی و چگونگی این جشن باقی مانده باشد. اما خوب است که به نسل جدید بگوییم فلسفه این جشن چه بوده و چرا باید آن‌را به‌سبک کهن نیاکان خود برگزار کنیم.

فلسفه چهارشنبه‌سوری

جشن چهارشنبه‌سوری در غروب آخرین سه‌شنبه سال برگزار می‌شود. یک جشن ایرانی که برافروختن آتش از مهم‌ترین نشانه‌های آن است. این جشن از دوران کهن حتی قبل از دین زرتشت وجود داشته و در اسناد تاریخی به آن اشاره شده است. بعدها در دوره‌ای که مردم ایران پیرو دین زرتشت بودند، قبل از سال نو آتشی را بر بام‌ها روشن می‌کردند. آنها کوزه‌های قدیمی خانه را برای نکات بهداشتی و دور کردن بیماری می‌شکستند و رسومی مثل قاشق‌زنی و خوردن آجیل هم وجود داشته است.

پریدن از آتش درست است یا غلط؟

شاید از برخی افراد شنیده باشید که پریدن از روی آتش بد است. برخی هم به شما بگویند که این رسم درستی است. درهر جهت پریدن از روی آتش باید با احیاط خیلی زیاد انجام شود. به‌همین دلیل در پیش‌دبستانی رهیار ما یک آتش نمادین درست کردیم تا فرزندان‌مان آسیبی نبینند.

اگر بخواهیم ازنظر تاریخی پریدن از روی آتش را بررسی کنیم باید به دو جنبه بپردازیم. برخی از زرتشتیان معتقدند که پریدن از آتش رسم کهن نبوده و نباید انجام شود. بعضی از مورخین هم می‌گویند که گذر از آتش به داستان عبور سیاوش از آتش اشاره دارد. با تمام این‌ها بهتر است شما مراقب شعله‌ها باشید و از زیبایی آتش با فاصله‌ای ایمن لذت ببرید.

ترقه بازی در جشن چهارشنبه‌سوری

در پیش‌دبستانی رهیار باید کاری کنیم که باورها و رسوم اشتباه نیز در ذهن نسل جدید تغییر کند. یکی از آنها ترقه‌بازی است. طبق اسناد تاریخی می‌دانیم در گذشته ترقه‌بازی نبود. بعدها در حدود یک قرن پیش، موقع جشن‌ها به‌خصوص چهارشنبه‌سوری، افرادی تیر هوایی می‌زدند. این تیرها همیشه خطراتی داشتند و حتی ممکن بود باعث مرگ کسی شوند. پس این کار ممنوع شد و کم‌کم ترقه‌ها و فشفشه‌های چینی پای‌شان به جشن باستانی ما رسید.

رهیار و جشن‌های باستانی

در پیش‌دبستانی رهیار برگزاری رویدادهای باستانی ارزش و اهمیت بسیاری دارد. ما می‌خواهیم نسل بعدی بداند که چه میراثی را از گذشته دریافت کرده و در برابر آنها چه مسئولیتی دارد. پس با برگزاری جشن‌های ملی، به آنها درباره تاریخ، آیین‌ها و گذشته خود درس‌هایی را می‌دهیم. شما فکر می‌کنید چگونه می‌توانیم به بچه‌ها آموزش‌های بهتری را ارائه کنیم؟ چطور باید با آنها درباره رسوم درست و اشتباه صحبت کنیم؟ خوشحال می‌شویم نظرات خود را دراین‌باره با ما درمیان بگذارید.

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *