آشپزکوچولوها در رهیار

کارگاه آشپزی در رهیار از برنامه‌های جذاب تابستانی بود. آشپزی از مهارت‌هایی است که هر انسانی باید آن‌را بیاموزد. برخی به آشپزی مانند یک هنر نگاه می‌کنند و معتقدند که فنون تبدیل چند ماده غذایی به یک شقاب غذای خوشمزه، واقعا ارزشمند است. از سوی دیگر یاد گرفتن آشپزی، اعتمادبه‌نفس آدم‌ها را بالا می‌برد. این مهم به‌خصوص در سنین کودکی اهمیت بیشتری دارد. درست آن زمانی که شخصیت کودک شکل می‌گیرد و پایه‌ی مهارت‌هایش گذاشته می‌شود. به‌همین دلیل در دبستان پونک رهیار با دانش‌آموزان کلاس آشپزی جذابی را برگزار کردیم. در اینجا از غذاها، شیرینی‌ها، دسرها و… که در رهیار با بچه‌ها آموختیم و پختیم، برای‌تان گفته‌ایم.

آشپزی در دبستان رهیار

در آشپزی ایمنی مهم‌ترین کار است. به‌خصوص وقتی که قرار است با کودکان کار کنیم و به آنها یاد بدهیم که هر غذا یا دسر خوشمزه‌ای که می‌بینند، چگونه آماده است. پس پیش از آغاز کارگاه آشپزی در رهیار به بچه‌ها درباره اینکه باید فاصله ایمن را با گاز رعایت کنیم، گفتیم.

سپس برای‌شان توضیح دادیم که چرا نباید قاشق  را در ظرف درحال جوشیدن بگذاریم و چگونه این نکته، ایمنی کار ما را در آشپزی بالا می‌برد.

ایمنی در آشپزی بسیار مهم است

پس از آن نوبت آموزش استفاده از چاقوهای ایمن بود و کار با ابزارها در خرد کردن مواد غذایی و سبزیجات را با همدیگر تمرین کردیم.

آموختن مهارت پوست کردن، شکستن درست تخم‌مرغ، شیوه درست سرخ‌کردن و تفت‌دادن سبزیجات و… از جمله مهارت‌هایی بود که در کلاس آشپزی دبستان رهیار پونک به آنها پرداختیم.

در دبستان پونک رهیار چه چیزهایی درست کردیم؟

حالا که مهارت‌های لازم را آموختیم، وقت آن بود که، خوراکی‌های خوشمزه‌ای را آماده کنیم. در اینجا تلاش کردیم کودکان به جزییات توجه کنند و آشپزی برای آنها یک لذت واقعی باشد.

مافین هویج

یکی از شیرینی‌های بین‌المللی و جذابی که خیلی از بچه‌ها آن‌را دوست دارند، مافین است. مافین طعمی عالی دارد و برای پختن آن، باید مهارت‌های گوناگونی را در کیک‌پزی بیاموزیم. به‌همین دلیل در رهیار با هم مافین پختیم تا بچه‌ها بدانند این کیک‌های جذاب پشت ویترین شیرینی‌فروشی‌ها، چگونه آماده و پخته شده‌اند.

مافین هویج از شیرینی هایی بود که در دبستان رهیار پختیم

پیتزا

کمتر کودکی را پیدا می‌کنید که پیتزا دوست نداشته باشد. پس به‌عنوان یک برنامه‌ی دیگر، پخت پیتزا را در دبستان رهیار با هم آموختیم. اینجا همان زمانی بود که بچه‌ها با خمیر پیتزا، خرد کردن سبزیجات و نکات مهم دیگر آشنا شدند.

سالاد سزار

سزار از سالادهای پرطرفدار و ساده است. ضمنا  این سالاد سرشار از فیبر و پروتئین بوده و می‌تواند نیاز بدن‌تان به بسیاری از مواد مفید را برطرف کند. در دبستان رهیار با همدیگر، سالاد سزار را نیز یاد گرفتیم.

املت

یک صبح تعطیل یا وقتی که برای پیک‌نیک به طبیعت رفته‌اید، هیچ‌چیز مثل املت، نمی‌تواند جذاب باشد. املت پر از سبزیجات مفید است و یک غذای کامل محسوب می‌شود. در رهیار با پختن املت، نکات مهمی را درباره آشپزی با بچه‌ها مرور کردیم.

کله جوش

غذاهای سنتی ایرانی، پر از شگفتی هستند. ما در کارگاه آشپزی در رهیار با پختن کله‌جوش، تلاش کردیم سنت‌های کهن ایرانی را نیز زنده نگه داریم و ضمنا بچه‌ها پختن یک غذای مقوی دیگر را یاد بگیرند.

در دبستان رهیار مهارت کودکان را افزایش می‌دهیم

سالاد نودل گرم

نودل‌ها واقعا خوشمزه هستند. آنها در طعم‌ها و با ادویه‌های گوناگون ارائه می‌شوند. بیشتر بچه‌ها نودل را خیلی دوست دارند و حالا خودشان بلدند نودل خوشمزه‌ای را بپزند.

تیرامیسو

یکی از شیک‌ترین دسرهایی کارگاه آشپزی در رهیار یاد گرفتیم، تیرامیسو بود. این دسر خوشمزه را به همان سبک اصیلش درست کردیم تا از ترکیب طعم‌ها حسابی لذت ببریم.

دسر شکلاتی

تابستان بود و وقت درست کردن یک دسر خوشمزه و خنک. پس در جلسه بعدی کلاس آشپزی، آموزش دسر شکلاتی را داشتیم و توانستیم به بچه‌ها چیزهای زیادی درباره دسرها بگوییم.

پاستا آلفردو

وقت درست کردن یک ناهار خوشمزه بود و با بچه‌ها تصمیم گرفتیم این‌بار پاستا بپزیم. دانش‌آموزان رهیار یاد گرفتند که پاستا از کجا آمده و چگونه می‌توان آن سس خوشمزه و معروف را درست کرد.

شیرینی پاپاتیا

یک شیرینی جذاب که بیشتر شبیه کاردستی است را در رهیار با هم درست کردیم. نام این شیرینی، پاپاتیا است و برای پختن آن به آرد، وانیل، تخم‌مرغ و… نیاز داشتیم. حالا فکر می‌کنیم با کمک کارگاه آشپزی در رهیار شاید بعضی بچه‌ها بخواهند شیرینی‌های عید نوروز سال بعد را خودشان بپزند.

شیرینی پزی در دبستان پسرانه رهیار

چه نتایجی گرفتیم؟

علاوه بر موارد ذکر شده، در رهیار غذاها، دسرها، نوشیدنی‌ها و شیرینی‌های دیگری هم درست کردیم. در این روند، شاهد افزایش مهارت‌های کودکان بودیم. ضمنا می‌دیدیم که آماده شده هر غذا، چه احساس اعتمادبه‌نفس و قدرتی به کودکان می‌بخشد. ما فکر می‌کنیم یاد گرفتن آشپزی، از بهترین مهارت‌هاست و بی‌شک در زندگی به‌کار بچه‌های ما خواهد آمد.

شما چه فکر می‌کنیم؟

تا به‌حال شده که بخواهید به کودک خود آشپزی یاد بدهید؟ آیا می‌دانید که سپردن برخی وظایف و یا مشارکت دادن کودک تا چه اندازه در رشد و اعتلای او اثر دارد؟ خوشحال می‌شویم در این باره نظرات خود را با ما در میان بگذارید.